Системите BioFire® FilmArray® 

Синдромното тестване на инфекциозните заболявания е най-бързият начин да получите по-добри резултати

С интегрирана подготовка, амплификация, откриване и анализ на проби, системата BioFire използва мултиплекс PCR технология за едновременно тестване на обширна група цели за около един час. Тестваме на молекулярно ниво, за да осигурим бързи, точни и изчерпателни резултати.

ИНОВАТИВНИ СИСТЕМИ ЗА ПРАВИЛНА ДИАГНОЗА

Системите BioFire изпълняват синдромни тестове незаменима производителност при диагностицирането на инфекциозни заболявания. Един тест мултиплекс BioFire® едновременно тества за най-често срещаните патогени и гени с антимикробна резистентност, свързани с конкретен синдром.

Системата BioFire® FilmArray® Torch

Системата BioFire Torch е най-напредналата технология BioFire® в молекулярната диагностика на инфекциозните заболявания.

 • Съвместим с всички съществуващи панели на системата BioFire за инфекциозни заболявания
 • Намаленият размер предлага до шест пъти производствения капацитет на квадратен метър пространство в лабораторията
 • Мащабируемата конфигурация позволява персонализиране в зависимост от нуждите на лабораторията
 • Опростеният работен процес има интерфейс на сензорен екран и интегриран баркод скенер
 • Автоматизацията на управлението на данните включва свързаност LIS и операция с лесен достъп

Системата BioFire® FilmArray® 2.0

Системата BioFire 2.0 дава възможност за опростено управление на тестовете, бързи срокове на доставка на резултатите и повишена прецизност чрез минимизиране на ръчното въвеждане на данни.

 • Голям брой проби, тествани за един ден, до 175 проби
 • Мащабируемата конфигурация позволява персонализиран дебит и ефективно използване на лабораторното пространство
 • Предоставя свързаност LIS, функциониране с лесен достъп и уникална система за управление на бази данни с до 8 инструмента на компютър

Системата BioFire FilmArray – Как функционира

Системата BioFire предлага лесна експлоатация само с две минути практическо време за обработка на пробата и резултат до около един час. Обучението е минимално, а лесният софтуер ще ви ръководи през целия процес на молекулярен тест.

Нужни са само три прости стъпки, за да се получат по-бързи диагностични резултати на болестта с помощта на технологията за тестване мултиплекс BioFire.

 1. Конфигуриране - инжектирайте разтвора за хидратиране и непреработената проба в торбата
 2. Тестване — въведете торбата в инструмента Системата BioFire и започнете да изпълнявате на пробата
 3. Получаване на Резултата — софтуерът съобщава за наличието на всяка цел, включена в панела, открита в биологичната проба

Торбата BioFire FilmArray е мултиплекс PCR тест, който съхранява всички реагенти, необходими за приготвяне на пробите, обратна транскрипция PCR, PCR и откриване в лиофилизиран формат. По време на тест, системата BioFire извлича и пречиства всички нуклеинови киселини от биологичната проба. След това изпълнява PCR мултиплекс в два етапа. Първият етап включва еднократна мултиплексна реакция с висок обем. Вторият етап включва единични реакции с един плекс за откриване на продуктите от първия етап.

Използвайки данните за кривата на топене на финалните точки, софтуерът на системата BioFire автоматично анализира резултатите за всяка цел на панела. След приключване на изпълнението, софтуерът докладва дали всеки патоген е открит в пробата. Тази информация се отпечатва в автоматичен отговор в края на теста.

Заявете BioFire Demo

Искате ли да поръчате системата BioFire или да заявите безплатна демонстрация? Кликнете по-долу, за да направите следващата стъпка към по-бързи резултати. Нашият екип е готов да ви отговори на всички въпроси.

Заявете демo